Projecten

ProRail en NS Stations bouwen en verbouwen de stations in Nederland. Jaarlijks vinden vele verbouwingen en opleveringen plaats en worden vernieuwde of geheel nieuwe stations opgeleverd.

ProRail en NS Stations bouwen en verbouwen, deels in samenwerking met gemeenten, de stations in Nederland. Jaarlijks vinden vele verbouwingen en opleveringen plaats en worden vernieuwde of geheel nieuwe stations opgeleverd. 
Informatie over lopende en ingeplande programma’s en projecten die ProRail en/of NS Stations uitvoeren of gepland hebben kunt u vinden voor:

  • Totaal overzicht van projecten op alle stations klik hier: projecten_per_station.
  • Voor Informatie over projecten op een specifiek station; klik hier en ga naar de tab ‘Projecten’. (status mei '19)
     

Mogelijk wilt u meer weten over bepaalde programma’s en projecten, kijk dan op www.prorail.nl/projecten en op www.nsstations.nl/pijlers/bouw-van-stations.

Werkwijze
Bij het ontwerp en de (ver)bouw van een station worden diverse stappen doorlopen. Er wordt onder andere een ontwerp gemaakt en een business case opgesteld, waarbij elke stap wordt afgesloten met een besluit. Indien u mede investeert in het project, worden deze stappen samen doorlopen en heeft u (bijvoorbeeld als lid van de stuurgroep) invloed op het integrale plan, het proces en de realisatie. Ook wanneer u niet investeert, maar wel stakeholder bent van een van onze projecten, gaan wij graag in gesprek om te kijken hoe wij tegemoet kunnen komen aan uw belangen. Wij werken de mogelijkheden voor participatie en inspraak graag samen nader uit. Wij hebben voor ieder programma of project verantwoordelijke medewerkers die uw vragen kunnen beantwoorden.

Wij horen ook graag uw ideeën. Dan kunnen wij samen kijken of die te combineren zijn met onze plannen en of wij samen tot iets nieuws kunnen komen. Met als doel: nog aantrekkelijkere stations voor de gebruiker.

Zowel voor specifieke als generieke vragen en suggesties, kunt u contact opnemen met uw bestaande contactpersoon of uw vraag schriftelijk stellen door hier te klikken op het contactformulierDan zorgen wij ervoor dat u door de juiste persoon uit onze organisatie wordt benaderd.